2015. október 2., péntek

Emlékeink : Széchenyiek a Dunán

Mindannyian Széchenyiek

A Széchenyi Családi Alapítvány tagjai is megjelentek és koszorúztak a Margitszigeten tegnap délelőtt, a kétnapos 24. Gróf Széchenyi István Emlékverseny és Budapest Kupa Nemzetközi nyolcas verseny nyitónapján. Az alapítók – Széchenyi Gábor és Széchenyi Viktória – Gróf Széchenyi István, a Legnagyobb Magyar vérvonalának sarjai.

Szeretnék ezt a családi alapítványt magasba emelni, és tovább képviselni azt a szellemiséget, melyet a tradicionális Széchenyi-család képviselt évszázadokon át. Az alapítvány bankszámlaszáma: OTP Bank 11713081-20013530. Szeretnék megőrizni, továbbvinni azokat a reformokat és azt az eszmeiséget, valamint a Nemzeti kulturális örökségünket, mely olyan értékrendet képvisel, mely méltó a Legnagyobb Magyar Gróf Széchenyi névhez. Miként Gróf Széchenyi István mondta: Mióta élek, kimondhatatlan vágy él lelkemben. Magyarország kifejtése, a magyar nemzet feldicsőítése él minden csepp véremben.
Céljuk a Széchényi család történetének tudományközi kutatása és szellemi örökségének ápolása, népszerűsítése. A magyar kultúra kutatása, bemutatása, a magyar tudományos élet élénkítése. A Széchényi család Magyarország egyik legnevesebb családja. Kiemelkedő szerepet játszottak Magyarország újkori történelmében és fejlődésében. A családi fotót Jocha Károly, a Jochapress.hu főszerkesztője készítette, s az 1. versenynapról megjelent írása idekattintva olvasható.

Feladataik 2014-től

Családjuk történetének népszerűsítése, a méltatlanul elfeledett Széchényi ősök életének kutatása, az eredmények közreadása. A magyar történelem bemutatása a Széchényiek/Széchenyiek látószögén keresztül. A magyar katolicizmus bemutatása a három Széchényi főpap (György, Pál és Miklós) személyén keresztül és hatásuk a magyarországi kereszténységre. A magyar patriotizmus, honszeretet a Széchényiek/Széchenyiek példamutatásával. A magyar tudomány és kultúra fejlődése a Széchényiek/Széchenyiek szerepvállalásával. A arisztokrácia és a jobbágyság, parasztság szimbiózisa a Magyar Királyságban. A Széchényi-családra vonatkozó forrásmunkák kiadása. A bemutatás eszközei: könyvek, albumok, kiállítások, dokumentumfilm és animáció.

A cikk a ZETApress hírportálon jelent meg rólunk 2014 áprilisában.
Link:  http://www.zetapress.hu/sport/49667


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése